Tag på højskoleophold på Zanzibar

Sabbatår i udlandet kan være roden til at modnes samtidig med, at man opnår et væld af erfaringer, etablere livsvarige relationer på tværs af landegrænser og ikke mindst, gør noget godt for andre. Med et sabbatår på højskole i Zanzibar, står der en ny verden af oplevelser og muligheder for døren.

Zanzibar Højskolen så dagens lys tilbage i 2004. Højskolen som med sit eksotiske og nok selvsigende navn, er specialiseret i højskoleophold på Zanzibar tilbyder en uforglemmelig oplevelsespakke, som kombinere et (u)traditionelt højskoleophold med subtropisk klima, hvide sandstrande, en gæstfri lokalbefolkning og en kulturudveksling, som skaber indsigt i andre kulturer. Med et sabbatår på Zanzibar er der således næppe to dage, som er ens.

Sabbatår i udlandet sammen med Zanzibar Højskolen giver en oplevelse for livet. Højskolen tilbyder forskellige undervisningsfag som eksempelvis miljøkendskab, sport, Swahili (både på begynder og øvet niveau), introduktion til kitesurfing, PADI-certificeret dykkerkursus og meget mere. Udover de faglige fag er der også mulighed for at komme til at arbejde som frivillig. Som frivillig arbejder man på tværs af kulturer, idet man arbejder tæt sammen med de lokale om at løse en given opgave. Da den afrikanske kultur er meget ulig den, man kender fra Skandinavien, er det vigtigt, at man går ind i opgaven med et åbent sind, og hvor man samtidig udviser forståelse og skaber relationer til de lokale. Højskolen har et tæt samarbejde med en landsby, der hedder Paje, som ligger på Zanzibars østkyst, hvor højskolen har et ansvar for landsbyen udveksling.

Som elev og frivillig på Højskolen Zanzibar vil der naturligvis også være rig mulighed for at opleve Zanzibar på egen hånd. Zanzibar er rig på smukke hvide sandstrande så langt øjet rækker omsluttet af et azurblåt hav.