Dæmp støjen og skab en god lyd

Hav højt til loftet med god lyd

De sidste årtier er der skudt en del nye huse op, der har højt til loftet. Det kan være med forskellige hældninger og uden loftsrum som sådan, men hvor loftet går helt til kip. Mange huse arbejder også med storrum som f.eks. et køkken-alrum, der godt kan rumme rigtigt mange kvadratmeter for at få plads til et stort køkken med kogeø samt et stort spisebord og eventuelt et mindre sofahjørne. Der bliver på denne måde masser af rumklang, når familien slår sig løs. Ulempen ved rumklang er, at man naturligt taler højere; helt uden at tænke over det. For ikke at få børnehavestemning kan det være fornuftigt at lave en god lydisolering.

Forskellige former for lydisolering

Lydisolering er ikke bare lydisolering. Der findes forskellige teknikker, også nogle der matcher smukke skandinaviske huse. En virksomhed, der har specialiseret sig i lydisolering er Dansk Lydisolering A/S, der arbejder med støjdæmpning & akustik. Firmaet hører hjemme ved Hørsholm, men har et satellitkontor ved Århus, og dækker snildt hele Danmark. Dansk Lydisolering er en lille dansk familievirksomhed med mange års erfaring. De tilbyder sig gerne som entreprenører indenfor lydisolering og akutstik, hvis de ikke selv kan løse hele opgaven. På denne måde kan kunden nøjes med kun én kontakt.
Dansk Lydisolering lydisolerer gulve, vægge og lofter. De installerer gerne lydisolerede glasvægge, sælger lydisolerede døre og forsatsvinduer samt hjælper med trinlydsdæmpning; en isolering af etageadskillelser.

Akustikbilleder som det nye sorte

I storrummene kan man installere flere forskellige loftsbeklædninger, der suger lyden til sig. Den idé har Dansk Lydisolering taget til sig og omdannet til vægbilleder, der suger lyd til sig; det de kalder et akustikbillede. Vælger man at hænge akustikbilleder op på sine vægge, så har man mulighed for selv at sende et ønsket billede ind, der så kommer til at pryde akustikbilledet. Dansk Lydisolering tilbyder flere forskellige størrelser. Det er således muligt at konstruere sit eget helt personlige billede. Måske er det billeder af familien, der skal hænge og suge lyd til sig eller billeder med skønne ferieminder. Det kan også være abstrakt kunst eller et billede af hunden. Hos Dansk Lydisolering A/S gør man meget ud af at lave løsninger, der passer til det enkelte hus og kunde.